Prijava

Vaša prijava

DVD Cvetković proslavio 130. godišnjicu osnutka


Dobrovoljno vatrogasno društvo Cvetković proslavilo je 130. godišnjicu osnutka. Mladen Boričević, predsjednik društva, uz ostalo je rekao da su osnivači društva uvidjeli da je rad s ljudima itekako važan pa je DVD Cvetković, ubrzo nakon osnutka, dobio i svoju limenu glazbu, a iz društva je proizišlo i kulturno-umjetničko društvo Cvijet. Spremište vatrogasne opreme, danas vatrogasni dom, vrlo je brzo postalo simbol naselja, a prve vatrogasne tečajeve vodio je Mirko Kolarić, učitelj hrvatskih vatrogasaca. Ponosi se društvo i vatrogasnim barjakom iz 1903., uvrštenim u najljepše vatrogasne zastave u RH, kao i činjenicom da je 90 posto njegovih članova bilo u Domovinskome ratu.

Na svečanoj sjednici, uz ostale, bili su zamjenik župana Damir Tomljenović i predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović. Tomljenović je rekao da je doprinos vatrogasaca zajednici nemjerljiv, da ono što vatrogasci rade nema cijene i da stoga sredstva za vatrogastvo, koja izdvaja Zagrebačka županija, nikada nisu bila upitna.

„I nedavnim rebalansom proračuna vatrogascima smo povećali sredstva i to za 50 tisuća eura“, rekao je Tomljenović.

Predsjednica Skupštine rekla je da dobrovoljna vatrogasna društva nisu „obične udruge“. „Vatrogastvo je puno više od toga. Vatrogastvo je obiteljska baština“, poručila je, dodavši da tamo gdje ima zajedništva ima i uspjeha.

U ime Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije obratio se njezin zapovjednik Dario Kezerić, a u ime Grada Jastrebarskoga gradonačelnik Zvonimir Novosel.

 

 


Dan inovacija "STEMwaves" Škole budućnosti

Državno Natjecanje iz geografije