Prijava

Vaša prijava

Konstituirana vijeća nacionalnih manjina u Zagrebačkoj županiji


Vijeća nacionalnih manjina u Zagrebačkoj županiji – albansko, srpsko i bošnjačko, konstituirana su nakon provedenih izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Do izbora predsjednika svakog od vijeća, sjednicama je predsjedao zamjenik župana Ervin Kolarec koji je istaknuo kako nacionalne manjine na području Zagrebačke županije očuvanjem svoje tradicije, kulture, folklora i jezika obogaćuju mjesta u kojima djeluju te da u Zagrebačkoj županiji imaju dugogodišnjeg partnera kao i financijsku podršku za realizaciju svojih projekata.

 Za predsjednika Vijeća albanske nacionalne manjine izabran je Memetali Zenuni, Vijećem srpske nacionalne manjine predsjedat će , a Vijećem bošnjačke nacionalne manjine

Konstituiranju vijeća nazočile su Alma Kasa, zamjenica Veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj i Jelena Milić, veleposlanica Republike Srbije u Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović uputila je čestitke izabranim predsjednicima i članovima vijeća nacionalnih manjina te izrazila nadu u nastavak uspješne suradnje koju Zagrebačka županija godinama njeguje s nacionalnim manjinama.