Prijava

Vaša prijava

Prvenstvo Lovačkog saveza Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu


je ekipa koja će predstavljati Lovački savez Zagrebačke županije na državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu, u rujnu u Bzenici. U ekipi je šestero lovaca koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskom natjecanju - Mario Genzić (LU Dugo Selo), Luka Grgurić (LU Samobor), Tomislav Maretić (LU Jastrebarsko), Ivica Čegec (LU Vrbovec), Igor Klarić (LU Dugo Selo) i Nikola Fabek (LU Zaprešić). Prvenstvo Lovačkog saveza Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu održano je protekloga vikenda u Ježevu (općina Rugvica) na streljani LD "Strijelac 2000". U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Mario Genzić, a ekipno Lovni ured Dugo Selo. Natjecanje je održano u disciplinama trap i parkur. Prije početka, strijelce je pozdravio predsjednik LS Zagrebačke županije Mato Čičak. Posebno je zahvalio Županiji što je nedavnim rebalansom proračuna osigurala dodatnih 20.000 eura za razvoj lovstva na svome području.

U ime Županije prisutan je bio zamjenik župana Damir Tomljenović.

„S vama smo uvijek razgovarali o vašim potrebama. Sve što u vas uložimo vraćate kroz očuvanje lovišta i prirode“, rekao je Tomljenović. Lovcima strijelcima kratko se obratio i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor.

„Dokaz rada i aktivnosti LS Zagrebačke županije je i ova streljana. Nadam se da će ovakvih streljana biti i više, kako bi se lovci mogli obučavati i usavršavati u lovnom streljaštvu“, rekao je Budor.

Lovačko društvo "Strijelac 2000", domaćin natjecanja, unazad pet godina izgradilo je trap streljanu, parkur streljanu i karabinsku streljanu.

„Time smo 'zaokružili' lovno streljaštvo, kako bi mogli trenirati i organizirati natjecanja. A sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Zagrebačke županije i lokalne samouprave. Hvala im na svemu!“, rekao je Robert Horvat, predsjednik LD "Strijelac 2000".