Prijava

Vaša prijava

Održano Županijsko natjecanje orača


U organizaciji Udruge orača Zagrebačke županije i potporu Zagrebačke županije u subotu,  1. srpnja 2023. godine, na parcelama OPG-a Golubić Đure u Mostarima u Općini Dubrava  održano je 21. županijsko natjecanje orača Zagrebačke županije u dvije kategorije – plugova ravnjka i plugova premetnjaka.

Prema odluci sudaca prvoplasirani natjecatelji u obje kategorije, Nedeljko Krajnović iz Farkaševca u kategoriji plugova ravnjka i Mario Plantak iz Dubrave u kategoriji plugova premetnjaka, stekli su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju u oranju Republike Hrvatske 2024. godine na kojem će predstavljati Zagrebačku županiju. Želimo im puno uspjeha!

Inače, na natjecanju je sudjelovalo ukupno deset orača – tri natjecatelja sudjelovala su u kategoriji plugova ravnjaka – Nedeljko Krajnović (prvo mjesto), Nikola Brcko (drugo mjesto) i Josip Zouhar (treće mjesto),  dok su se u kategoriji plugova premetnjaka natjecala sedmorica natjecatelja – Mario Plantak (prvo mjesto), Ivan Grgurić (drugo mjesto), Leon Pazdrijan (treće mjesto), Stjepan Kormanić (četvrto mjesto), Tomislav Kucifer (peto mjesto), Dino Jelača (šesto mjesto) i Manuel Kozumplik (sedmo mjesto).

Ciljevi koje udruga nastoji postići kroz održavanje natjecanja u oranju kao osnovnoj agrotehničkoj operaciji u obradi tla su promicanje natjecanja u oranju u općinama, gradovima, županijama i na državnoj razini, zatim edukacija poljoprivrednika glede obrade tla te poboljšanje tehnika obrade tla na svim razinama.