Prijava

Vaša prijava

Orbico i Logexpert u Zdenčini grade distributivni centar


U gospodarskoj zoni Zdenčina gradi se distributivni centar tvrtke Orbico, u suradnji tvrtkom Logexpert. U prvoj fazi planirana izgradnja 42, a u drugoj još 20 tisuća kvadrata najmodernijeg skladišnog prostora, s raznim mogućnostima skladištenja roba u ambijentalnim i temperaturnim uvjetima.

Distributivni centar će u prvoj fazi biti opremljen potpuno automatiziranim shuttle sustavom za servisiranje B2B i B2C kupaca, a u kasnijim fazama i potpuno autonomnim robotskim sustavima koji će pomoći djelatnicima da posao odrade lakše, brže i preciznije.

Tvrtka Logexpert u sklopu Zdenčina Logistic parka planira izgraditi tri građevine ukupne površine 110 tisuća kvadratnih metara, sljedeći najnovije standarde u gradnji i očuvanju okoliša. Tako će na svim zgradama biti postavljeni solarni paneli koji će proizvoditi ukupno 7 MW zelene energije.

„Ovaj centar će biti naš najveći i najmoderniji logistički centar od svih koje imamo u 20 zemalja. Slične, iako nešto manje logističke centre otvorili smo proteklih godina u Poljskoj i Bugarskoj te i od ovog očekujemo da bude nositelj razvoja i inovacija baš kao što su i prethodni“, rekao je Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe na obilježavanju početka izgradnje njihovog novog distributivnog centra vrijednog 40 milijuna eura u kojem je planirano zapošljavanje tristotinjak ljudi.

U ime Zagrebačke županije obilježavanju početka radova nazočio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Niz godina pozicioniramo našu županiju kao poželjnu destinaciju za ulaganje, a upravo ovakvi projekti znak su da idemo u dobrom smjeru. Ono što nas čini perspektivnim područjem za ulaganje svakako je naš geografski položaj i činjenica da našim područjem prolaze važni europski koridori“, rekao je Kolarec, podsjetivši kako se na području Zagrebačke županije nalazi tridesetak poduzetničkih zona u koje je Županija do sada uložila oko sedam milijuna eura, a u kojima posluju brojne strane i domaće korporacije.

„Danas je još jedan veliki dan za našu općinu i Zagrebačku županiju jer otvaramo još jedno gradilište investicije koja će kroz nova radna mjesta i dodatne prihode dati vjetar u leđa gospodarskom razvoju. Kada na područje jedne općine u kratkom periodu dolaze dvije velike tvrtke koje su prepoznatljive u čitavoj Europi pa i šire i koje upravo ovdje rade svoje najveće investicije ovakve namjene, zadovoljstvo je još veće“, rekao je Miljenko Vučković, načelnik općine Klinča Sela.

Završetak radova novog logističko distributivnog centra planiran je za ožujak 2024. godine.