Prijava

Vaša prijava

Dan općine Pokupsko


Općina Pokupsko na blagdan Velike Gospe proslavila je svoj Dan. Tom prigodom održano je misno slavlje te su u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu položeni vijenci i svijeće.

Proslava je uveličana i svečanom sjednicom općinskog vijeća kojoj je u ime Zagrebačke županije nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić u svom obraćanju posebno se osvrnuo na sve ono što je napravljeno u proteklih 27 godina postojanja.

„Mnogi projekti koji su započeti, traju i provode se uz pomoć Zagrebačke županije i resornih ministarstava. Uložili smo ogroman trud i novac u sve one projekte koji su nam zanimljivi i koje očekuju građani od nas”, rekao je Škrinjarić.

Zamjenik župana Damir Tomljenović posebno je istaknuo ulaganja vezana uz obnovu nakon potresa koji je upravo na pokupskom području napravio velike štete.

„Ove godine značajna sredstava uložena su u obnovu prometne infrastrukture iz Fonda solidarnosti EU. Za obnovu prometnica i mostova Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije osigurala je 87 milijuna eura, od čega je gotovo 2 milijuna eura uloženo na području općine Pokupsko“, rekao je Tomljenović, posebno zahvalivši Vladi Republike Hrvatske koja je na sebe preuzela teret ostatka financiranja započetih projekata koji nisu mogli biti završeni do 30. lipnja kada je bio rok za iskorištenje sredstava iz Fonda. Posebno je pohvalio angažman i proaktivnost gradova i općina koji su i sami zahvaljujući dobro pripremljenim projektima povukli sredstava iz Fonda i obnovili prometnu infrastrukturu.

Foto: kronikevg.com