Prijava

Vaša prijava

Na toranj crkve Navještenja Blažene Djevice Marije vraćena kapa zvonika


Na crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici, vraćena je kapa zvonika na toranj. Podizanju kape zvonika prethodilo je podizanje zvona, pa će se s crkve uskoro ponovno čuti zvona.

Naime, crkva je nastradala u potresu koji je zadesio naše područje u prosincu 2020. godine, a nakon što su pregledi pokazali kako je toranj napukao, on je radi mjera predostrožnosti skinut s crkve. Sam čin podizanja kape zvonika simbolizira obnovu i povratak crkve u njezinu punu funkcionalnost, što ima veliku simboličku i praktičnu važnost za vjernike i stanovnike Velike Gorice.

„Radujem se što se crkva obnavlja i što smo podigli kapu zvonika“, istaknuo je velečasni Norbert Ivan Koprivec.

U ime Zagrebačke županije, koja je putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom za obnovu crkve dodijelila gotovo 645 tisuća eura, podizanju kape zvonika nazočio je zamjenik župana Ervin Kolarec, inače i sam župljanin ove velikogoričke župe.

„Danas mi je srce ispunjeno, kao i brojnim župljanima ove župe. Vjerujem kako smo svi sretni i ponosni što se kapa zvonika vratila na našu crkvu“, naglasio je Kolarec, koji vjeruje kako će crkvena zvona pozvati sve župljane na misu za Božić.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, rekao je kako crkva od milja nazvana „turopoljska katedrala“ polako poprima svoj nekadašnji izgled.

„Ovo je jedan prekrasan trenutak za sve naše Velikogoričane, jer ova crkva je simbol našega grada“, istaknuo je Ačkar najavivši i renovaciju unutrašnjosti crkve.