Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica obilježila svoj dan


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Velike Gorice i blagdan svete Lucije.

Svečanoj sjednici nazočili su premijer Andrej Plenković, ministri Šime Erlić, Nina Obuljen Koržinek i Gordan Grlić Radman, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Bošnjaković, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i mnog drugi uzvanici.

U ime Zagrebačke županije i župana Stjepana Kožića, goste je pozdravio zamjenik župana Ervin Kolarec. „Zajedništvom i zajedničkim radom nacionalne, regionalne i lokalne razine možemo mnogo napraviti“, rekao je Kolarec te izdvojivši projekt Regionalni centar kompetentnosti, povijesno ulaganje u sanaciju prometne infrastrukture oštećene u potresu kao i obnovu javnih i sakralnih objekata financiranih novcem osiguranim nakon oslobađanja decentraliziranih sredstava. Istaknuo je kako se Velika Gorica razvija u dobrom smjeru jer ima jasnu viziju.

„Prošle godine nisam mogao niti sanjati da će ova 2023. biti još uspješnija i bolja po pitanju standarda života naši sugrađanima. Jesmo li mogli sanjati da ćemo postati dom hrvatskog nogometa, da ćemo izgraditi Centar za starije i nemoćne, upisati apsolutno svu djecu s ispunjenim uvjetima u dječje vrtiće, otvarati nove osnovne škole te asfaltirati više od 50 kilometara prometnica samo u ovoj godini? Kvaliteta i rad ovdje nisu slučajni. Oni su produkt minucioznog pristupa, srčanog rada i predanosti gradu, rekao je gradonačelnik.

„Veseli me vidjeti da se Gorica raduje, da ima nove projekte, da je jako aktivna na natječajima vezanim za fondove Europske unije“, rekao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Bošnjaković dodavši da je Gorica grad bogate povijesti, tradicije i kulture, ali kao što smo vidjeli prekrasan grad za živjeti.

Čestitke za Dan Grada i blagdan svete Lucije Velikogoričanima i gradskom vodstvu uputio je i premijer Andrej Plenković.

„Velika Gorica postala je ne samo važno gospodarsko i prometno središte, veći sportsko središte što smo donijeli projektom izgradnje nogometnog kampa. Pokazujete i snažne iskorake koji su se mogli vidjeti kada smo posjetili izgradnju poduzetničkog centra, kada vidimo vaša ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, u zdravstvenu, nije čudo da ste postali atraktivan grad za život na karti Hrvatske“ poručio je Plenković.

Na sjednici su dodijeljena i priznanja, nagrade i povelje grada. Nagradu za životno djelo dobio je Drago Kolarec za 40 godina rada studija VG Foto koji i dalje aktivno djeluje. Nagrade su dodijeljene i Mariju Stipetiću, Josipu Mučnjak, Miljenku Lederu, Lidiji Capković Martinek, Siniši Drobnjaku i Damiru Pilčiku.


Obavijest roditeljima - Hripavac (Pertussis)