Prijava

Vaša prijava

Županijski sportski uspjesi ukoričeni u monografiji


U organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije održana je promocija monografije „25 godina rada i djelovanja Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije 1997. – 2022.“. Na promociji koja se održala u prostoru Vršilnice Novih Dvora u Zaprešiću okupilo se 100-tinjak sportašica, sportaša, trenera i sportskih djelatnika iz Zagrebačke županije te mnogi gosti.

Monografija na gotovo 500 stranica i uz više od 900 fotografija uz povijesni pregled osnivanja Zajednice, donosi i popis svih nagrađenih sportaša koji su nagrađeni na priredbama proglašenja najboljih u sportu Zagrebačke županije, kao i prikaz 9 gradskih zajednica (Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić) te 5 općinskih zajednica (Bistra, Dubrava, Klinča Selo, Pisarovina i Rugvica) ali i županijske sportske saveze, njih 18.

U ime Zagrebačke županije predstavljanju je nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Zagrebačka županija uvijek je znala vrednovati rezultate i cijeniti svoje sportaše, a svima koji su sudjelovali u izradi monografije mogu samo čestitati na odrađenom poslu, jer gotovo 500 stranica najbolje dočarava kvalitetu sporta Zagrebačke županije“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dodavši kako osim u ljude, Županija još veća sredstva izdvaja u sportske objekte. „U ovih 25 godina koliko djeluje Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije izgradila je i uredila niz sportskih dvorana i borilišta.

„Izdavanje ove edicije ne predstavlja samo dio povijesti sporta Zagrebačke županije, već je to i dio povijesti sveukupnog hrvatskog sporta. Ovakve publikacije o sportu dobitak su ne samo za sportaše, sportske djelatnike i entuzijaste, nego i za širu zajednicu i nadolazeće generacije koje će u zabilježenom spoznati kvalitetu i uspjehe cjelokupnog sporta Zagrebačke županije, uspjehe i postignuća klubova i pojedinaca, a da se učinjeno i zabilježeno nikada ne zaboravi“, rekao je predstavljajući monografiju predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

O radu Zajednice, ciljevima, suradnji s državnim institucijama, sportskoj infrastrukturi kao i samoj izradi monografije na panelu su govorili bivši tajnik Zajednice Juro Horvat, sadašnji predsjednik Zajednice Vladimir Bregović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan i glavni urednik monografije Igor Đuran.

Predstavljanju monografije nazočili su i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk koji su u svojim obraćanjima ukazali na sve sportske vrednote i na značaj sporta u društvenom životu lokalne uprave i samouprave, istaknuvši kako je upravo sport najbolji ambasador svakog grada, općine i županije.