Prijava

Vaša prijava

Turistička zajednica Zaprešića proslavila 25. obljetnicu osnutka


Turistička zajednica grada Zaprešića proslavila je 25. obljetnicu osnutka. Bila je to prigoda i za najavu početka obnove kompleksa Novih dvora Jelačićevih.

„Ponosan sam što dijelimo ostavštinu našega bana. Ona nam daje priliku da odredimo budućnost turizma Zaprešića“, rekao je gradonačelnik Željko Turk, dodavši da obnova Novih dvora, vrijedna oko 10 milijuna eura, počinje u prvoj polovici ove godine.

„Kompleks Novih dvora u cijelosti će biti u funkciji turizma, prezentacije grada i prikaza hrvatske povijesti“, rekao je Turk, dodavši da su Novi dvori nacionalno blago.

Toni Ganjto, direktor TZG Zaprešića, rekao je da je na kontinentu teže razvijati turizam.

„Moramo se dodatno isprsiti u kreativnosti i inovacijama. Moramo biti drugačiji, ponuditi dobar, kvalitetan i kreativan sadržaj. U Turističkoj zajednici grada Zaprešića pokušavamo kroz emocije, kroz doživljaje kreirati našu turističku priču i uspješno upravljati destinacijom. Iako nemamo dovoljno smještajnih kapaciteta, imamo dobre temelje da u budućnosti, obnovom Novih dvora, ovaj kompleks postane primjer na kojemu će se vidjeti najbolje od Hrvatske“, rekao je Ganjto.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Obnovom Novih dvora dobit ćemo turistički brend na ponos žiteljima Zaprešića, ali i Zagrebačke županije“ rekao je Kolarec, čestitavši svima koji rade u turizmu i koji daju svoj obol da Zagrebačka županija bude prepoznata na turističkoj karti Hrvatske.

Svečanosti su prisustvovali i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade RH Davor Božinović.

„Tamo gdje je kultura tamo se sigurno može razvijati i turizam. Novi dvori i njihova povezanost s velikaškim obiteljima i posebno banom Jelačićem nešto je što će, nakon obnove, privlačiti veliki broj posjetitelja u Zaprešić“, rekla je ministrica Obuljen Koržinek.


FOTO Sigurna pobjeda Tigra lidera Lige