Prijava

Vaša prijava

Ovog vikenda održava se supermaraton „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“


Stotinjak trkača okušat će se u najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj – 47. međunarodnom atletskom supermaratonu „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostoru Zagrebačke županije.

Supermaraton dužine 61 km i 350 metara trči se u nedjelju, 24. ožujka 2024. godine, start je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, cilj u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju koja je i tradicionalni pokrovitelj ovog sportskog događaja.

„Gotovo 90 posto maratona odvija se zapravo na našem području. Samim time natjecatelji i novinarske ekipe moći će upoznati Zagrebačku županiju i nadam se vratiti nam se kako bi u vlastitom aranžmanu istražili sve ono što im u turističkom smislu nudimo“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

U ime domaćina utrke, Grada Čazme, govorio je gradonačelnik Dinko Pirak. „Utrka je zahtjevna i svatko tko dođe u Čazmu je pobjednik utrke“, rekao je Pirak dodavši da je za sve natjecatelje i posjetitelje pripremljen bogat vikend program. Posebno je zahvalio svim maratoncima koji vole trčati „Čazmu“ koja je zahvaljujući supermaratonu prepoznata kao brend.

Prijave na maraton otvorene su do 20. ožujka, a nagradni fond za najuspješnije trkače višestruko je veći nego prošle godine. „Nagrada za prvoplasiranog maratonca sada iznosi 500 eura, za drugo mjesto 400 eura i za treće mjesto 300 eura, a natjecatelji nam stižu iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije“, rekla je Elvira Babić Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, obrazovanje i odnose s javnošću Grada Čazme.