Prijava

Vaša prijava

Prestižna nagrada gradu Samoboru


Na 23. Interstasu – međunarodnom festivalu turizma, krajobraza i filma održanom 11. studenog 2016. godine u Solinu, Turističkoj zajednici grada Samobora dodijeljena je prestižna nagrada Zlatni Interstas 2016., a gradonačelniku Kreši Beljaku Povelja F.E.S.T. 2016., za izuzetan doprinos razvoju turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Nagrade su dodijeljene u okviru triju međunarodnih priredbi i to 23. izdanja Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza, 19. Međunarodnog festivala turističkog filma, te 14. Natjecanja hrvatskih gradova i mjesta za „Međunarodni Zlatni Cvijet“.

Dugi niz godina nagradu dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara, a ovogodišnja nominacija grada Samobora obrazložena je kreativnim, poticajnim i razvojnim projektima u funkciji unaprjeđenja turizma u Samoboru.

„Osmišljenim nastupima i prezentacijom na poseban način prezentirate bogatstvo, tradicijsko naslijeđe, autohtonost, krajobraznu ljepotu i izvornost bogate povijesne, kulturološke i graditeljske baštine, etno, gastro i druge tradicijske vrijednosti i potencijale Samobora. Ovim ne samo da potičete razvoj turizma, već i značajno pridonosite prepoznatljivosti turističkog proizvoda ovog dijela Hrvatske. Ocjena je da time pridonosite i bogatstvu ukupne hrvatske turističke ponude, te time i ukupnom turističkom razvoju“, stoji u Odluci o dodjeli nagrade.