Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan nezavisnosti Republike Albanije


Albanci koji žive na prostoru Velike Gorice proslavili su koncertom 104. obljetnicu nezavisnosti Republike Albanije.

 U programu su sudjelovali članovi Albanskog dramskog društva Mërgimtari, Ludmilla Baballëku, ansambl „Zlatne godine“ i KUD „Ogranak seljačke sloge“ iz Buševca.

„Slavimo Dan zastave, Bajram koji je prošao i Božić koji dolazi. Slavimo i veselimo se! - komentirao je Mematali Zenuni, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Velike Gorice, glavni organizator koncerta.

U ime Zagrebačke županije koncertu su prisustvovali zamjenik župana Rudolf Vujević i predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković.

„Suradnja s albanskom nacionalnom manjinom je sjajna. Podupiremo Albance da čuvaju svoju kulturu i jezik, da se ponose svojom poviješću. Ponosni smo na razlike i odlično surađujemo sa svim nacionalnim manjinama u Županiji“, rekao je Bošnjaković, a Vujević dodao da se nada da će se kroz institucije Europske unije izvršiti pritisak na zemlje u okruženju, u kojima živi hrvatska nacionalna manjina, da poštuju manjinska prava upravo onako kako se ona poštuju u Zagrebačkoj županiji.  

U uvodu koncerta prisutne su pozdravili veleposlanica Kosova u RH Shkëndije Geci Sherifi, veleposlanik Albanije Ilir Melo i saborska zastupnica albanske nacionale manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.