Prijava

Vaša prijava

Bijela roda dječjim očima


Pred mnoštvom okupljenih posjetitelja jučer je na novom autobusnom kolodvoru u Samoboru otvorena izložba radova djece samoborskog Dječjeg vrtića Izvor na temu bijela roda koja prikazuje život bijele rode očima najmlađih stanovnika.

Autori radova su djeca odgojnih skupina Pčelice, Leptirići i Ribice pod mentorstvom svojih odgojiteljica, a izrađivani su u različitim tehnikama, od crteža olovkom, tušem, vodenim bojama, pastelama, do trodimenzionalnih radova nastalih kaširanjem i od glinamola.

 „Cilj suradnje Javne ustanove i vrtića je poticanje, pomaganje i razvijanje interesa za zaštitu prirode te popularizaciju prirodne baštine Zagrebačke županije“, naglasila je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović.

Suradnja se odvija kroz provođenje zajedničkih aktivnosti na obilježavanju 2016. godine kao godine bijele rode u Zagrebačkoj županiji.

Otvorenju izložbe u ime Zagrebačke županije prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin.

Izložbu dječjih radova prati i izložba fotografija, također na temu bijele rode, koja sadrži i nekoliko fotografija manje poznate, crne rode. Izložba će biti otvorena do kraja ove godine.