Prijava

Vaša prijava

Održan Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija u Vukovaru


U Vukovaru je jučer održana 45. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj se raspravljalo o prijedlogu Plana rada Hrvatske zajednice županija za sljedeću godinu najavljenim promjenama u financiranju jedinica lokalne i regionalne samouprave, Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, kao i prihoda županija od poreza na cestovna motorna vozila.

„Glede porezne reforme prihvaćamo rasterećenje rada, ali s obzirom na praksu, oprezni smo oko ukidanja dijela prihoda iz poreza na dohodak. To će znatno smanjiti proračune gradova I županija. Nema razloga da ne vjerujem ministru Mariću koji tvrdi da će nam do zadnje lipe sve neprihodovano iz dohotka biti vraćeno kroz proračune iz drugih izvora. Obzirom na dosadašnju praksu izražavamo veliki oprez jer očekujemo dobiti konkretne podatke iz kojih izvora, na koji način i kojom dinamikom će sredstva biti namaknuta u županijske proračune“, izjavio je Goran Pauk, šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

U sklopu posjeta Vukovaru, održan je i prvi mjesečni sastanak ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac sa županima i regionalnim koordinatorima.

U ime Zagrebačke županije sjednici Izvršnog odbora i sastanku s ministricom Žalac nazočio je zamjenik župana Rudolf Vujević.