Prijava

Vaša prijava

Sjednica Savjeta za zdravlje u bolnici Gornja Bistra


Redovitu sjednicu, ovoga puta u prostorijama Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, održao je Savjet za zdravlje Zagrebačke županije. Članovi Savjeta dali su pozitivno mišljenje na prijedlog „Plana zdravstvene zaštite Zagrebačke županije za razdoblje od 2017. do 2022.“, te se pobliže upoznali s radom bolnice. Pohvalili su prezentaciju Renata Mittermayera, ravnatelja ove zdravstvene ustanove, posebno ulaganja u uređenje prostorija bolnice, kabineta za fizikalnu terapiju i izdvojene jedinice za izolaciju, kao i nabavu nove medicinske opreme. Složili su se da bi se s ovom prezentacijom trebali upoznati svi vijećnici u Skupštini Zagrebačke županije.

U bolnici Gornja Bistra, rekao je Mittermayer, smješteni su najteži bolesnici dječje dobi iz cijele RH. S Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje bolnica ima 110 ugovorenih kreveta, a trenutno je u njoj smješteno 107 bolesnika.

Bolnica radi od 1964., a njezin najveći problem je neadekvatan prostor. Smještena je u dvorcu Oršić, spomeniku kulture nulte kategorije. Stoga je prije godinu dana, između Ministarstva kulture, Ministarstva zdravlja, Bolnice, Općine Bistra i Zagrebačke županije potpisan načelni Sporazum o gradnji nove bolnice. Gradila bi se dva do tri kilometra od sadašnje lokacije, na zemljištu u vlasništvu RH, dok bi se dvorac Oršić prenamijenio u Europski volonterski centar. Gradnja nove bolnice procjenjuje se na oko 60 milijuna kuna.

 

 


Dabar