Prijava

Vaša prijava

Otvorena manifestacija „Martin je v Zagrebu“


Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Zagreba, jučer je svečano otvorena 16. po redu tradicionalna manifestacija „Martin je v Zagrebu“ koja se ove godine održava od 5. do 12. studenog 2016. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Manifestaciju je u ime Grada Zagreba otvorio gradonačelnik Milan Bandić, a u ime Zagrebačke županije pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju Josip Kraljičković. Za dobru atmosferu pobrinuo se KUD „Prepuštovec“ koji je, uz vinare Zagrebačke županije, vinogradarsko-vinarsku udrugu Zagrebačko vinogorje i udrugu Vinska cesta grada Zagreba, jedan od organizatora proslave Martinja u Zagrebu.

Izlagači iz grada i županije cijeli će tjedan na glavnom zagrebačkom trgu predstavljati svoja vina, domaća jela i tradicijske proizvode, a u subotu, 12. studenoga, točno u podne, posjetitelje očekuje centralna ceremonija – krštenje mošta kojime on simbolično postaje mlado vino. Obred krštenja vina vodit će 10-ak najodanijih Martinjskih biskupa uz bogat prateći zabavno kulturni sadržaj.

Svi zainteresirani mogu degustirati i kupiti vina i druge domaće proizvode 23 izlagača na kućicama na Trgu koje rade svaki dan od 9:00 do 20:00 sati.