Prijava

Vaša prijava

173 milijuna kuna za nerazvrstane ceste na području JLS


Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu podmjere 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“ – provedba tipa operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave s najviše 5000 stanovnika, koje žele uložiti u građenje odnosno rekonstrukciju nerazvrstanih cesta. Preduvjet za sudjelovanje na Natječaju je upis korisnika (jedinice lokalne samouprave) u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu, kako bi Agencija za plaćanja korisniku dodijelila korisničko ime i zaporku kojima se prijavljuje u AGRONET sustav.

Ukupna sredstva javne potpore iznose 173 milijuna kuna. Prihvaćeni projekti sufinancirat će se u 100%  iznosu ukupno prihvatljivih troškova, a najniži iznos bespovratnih sredstava koji će se dodjeljivati pojedinom projektu iznosit će 30.000 eura, a najviši 1 milijun eura protuvrijednosti u kunama.

Prihvatljivi troškovi za koje će biti osiguran povrat sredstava obuhvaćaju troškove građenja nerazvrstane ceste i opće troškove.

Troškovi građenja odnose se na troškove gradnje i rekonstrukcije: cestovne građevine (kolnička konstrukcija, drenaža, most, vijadukt, podvožnjak, nadvožnjak, tunel, potporni i obložni zid, pothodnik); nogostupa, biciklističkih staza te svih prometnih i drugih površina na pripadajućem zemljištu; zemljišnog pojasa s obiju strana ceste; prometne signalizacije i opreme za upravljanje i nadzor prometa; javne rasvjete i opreme ceste (odbojnici i zaštitne ograde, uređaji za zaštitu od buke i slično). Opći troškovi obuhvaćaju troškove stručnjaka i konzultanata, troškove projektno-tehničke dokumentacije, geodetskih usluga, elaborata i certifikata, troškove nadzora i vođenja projekta te troškovi pripreme dokumentacije i provedbe postupka nabave.

Projektne prijave mogu se podnositi do 23. prosinca 2016., a više informacija o objavljenom Natječaju možete pronaći u Narodnim novinama br. 100/2016 od 2. studenoga 2016. godine i na stranicama Programa ruralnog razvoja.