Prijava

Vaša prijava

Prijem za vatrogasce koji su izborili nastup na Vatrogasnoj olimpijadi


Na 7. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske, održanom početkom listopada u Puli, natjecateljske ekipe Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije osvojile su izvanredne rezultate!

U muškoj „A“ kategoriji, natjecateljsko odjeljenje DVD-a Razljev (općina Križ) osvojilo je prvo mjesto, natjecateljsko odjeljenje DVD-a Andrilovec (Dugo Selo) drugo, a odjeljenje DVD-a Paukovec (Sveti Ivan Zelina) treće mjesto. Najbolji su bili i natjecatelji Javne vatrogasne postaje Ivanić-Grada u „A“ kategoriji profesionalnih vatrogasaca. U „A“ kategoriji žena natjecateljska ekipa DVD-a Ribnica osvojila je drugo mjesto. Sve ove ekipe izborile su pravo nastupa na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi u srpnju 2017. u Austriji.

Predstavnike vatrogasnih društava, čije ekipe odlaze na Olimpijadu, primio je danas župan Stjepan Kožić. Čestitao im je na postignutom uspjehu i rekao da su vatrogasci uvijek spremni odazvati se svakom pozivu.

„Vaši rezultati, i kroz natjecanja i kroz svakodnevni život, govore da stanovništvo može biti sigurno u slučaju bilo kakve potrebe“, rekao je. Najavio je da se proračunska sredstva namijenjena aktivnostima vatrogasaca neće smanjivati ni u 2017. godini. „Unatoč poreznoj reformi, kojom će lokalna i regionalna samouprava ponovno dobiti manje prihode, sredstva za vatrogasce bit će, kao i dosad, na nivou od oko 3 milijuna kuna“, rekao je župan.

Na državnom natjecanju, održanom u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, sudjelovalo je 221 natjecateljsko odjeljenje, od čega iz Zagrebačke županije njih 19. Uz ekipe koje su trijumfirale, sudjelovale su i ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava Bobovec, Deanovec, Otok Samoborski i Petrovina u muškoj „A“ kategoriji, Bregana, Ribnica i Volavje u muškoj „B“ kategoriji, Ivanić-Grad i Zaprešić u ženskoj „A“ kategoriji te Mala Hrastilnica, Johovec, Ribnica, Staro Čiče i Turopolje u ženskoj „B“ kategoriji.

„Od ukupno 16 ekipa iz RH koje odlaze na Vatrogasnu olimpijadu, pet ih je iz Zagrebačke županije. To pokazuje koliko ti ljudi vrijede, koliko 'daju sebe', ali i koliko Županija drži do njih. Ulaganja Županije u vatrogastvo, ulaganja su u budućnost!“, rekao je Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Dodao je da u Ustavu RH piše da su vatrogasci udruga od posebnog značaja, ali da se to u praksi i ne pokazuje.

„To pokazuju tek neke županije, poput Zagrebačke. Stoga, hvala što nas pratite svojim odlukama o financiranju vatrogastva“, rekao je Ptiček.