Prijava

Vaša prijava

Kupljenske „Ivančice“ proglašene najboljim vokalnim sastavom


Pjevačka skupina „Ivančice“ iz Kupljenova osvojila je prvo mjesto i proglašena najboljim vokalnim sastavom u kategoriji izvorne narodne glazbe na 13. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava održanom proteklog vikenda u Bjelovaru.

Predstavile su se izvevši dvije originalne kupljenske narodne pjesme – romarsku „Ružmarin je liepi cvet“ i šalnu „Prerano sem se ženila“, prema zapisima stručnog voditelja profesora Ivice Ivankovića.

Atraktivan program, kvalitetu izvedbi te raznolikost glazbenih vrsta, od slobodnih stilova do bisera izvorne folklorne baštine, pratili su i stručno vrednovali dr. sc. Joško Ćaleta, Dražen Kurilovčan i Luka Vukšić .

Hrvatski sabor kulture redovito, još od 2004. godine, organizira Susret hrvatskih malih vokalnih sastava kao jednu od 10 nacionalnih manifestacija, s ciljem da na jednome mjestu okupi i prezentira raznovrsnost, bogatstvo i najkvalitetnije izvođače vokalne glazbe u RH.

Na ovogodišnjem susretu nastupio je 21 mali vokalni sastav iz 12 hrvatskih županija. Svi oni odabrani su putem županijskih selekcija na kojima je tijekom godine u konkurenciji nastupilo i ukupno sudjelovalo čak 110 malih vokalnih sastava s više od 1600 pjevača.

Osim osvojenog prvog mjesta, „Ivančice“ su odabrane i kao predstavnici 13. Susreta za nastup na „6. Razglednici kulturno-umjetničkog amaterizma RH“, jedinstvenoj kulturnoj priredbi koja će se održati u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u travnju 2017. godine.

Iskrene čestitke svim članicama pjevačke skupine „Ivančice“ iz Kupljenova.