Prijava

Vaša prijava

30 godina udruženog obrtništva u Zelini


Udruženje obrtnika Sveti Ivan Zelina svečano je obilježilo 30-u godišnjicu postojanja ovog petka u dvorani „Kraluš“ Pučkog otvorenog učilišta u Svetom Ivanu Zelini.

Ovom prigodom dodijeljena su posebna priznanja za 60 zelinskih obrta, od kojih neki čuvaju obiteljsku tradiciju te uspješno posluju i preko 60 godina.

„Bogatu obrtničku tradiciju Zelina ima još iz davnina kad je bila poznato trgovinsko središće“, istaknula je Gordana Munjaković, predsjednica Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina, pritom pohvalivši izuzetnu dosadašnju suradnju sa Zagrebačkom županijom.

Prisutnima se obratio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je naglasio da je izuzetno ponosan na sve obrtnike koji posluju na području grada Zeline. „Županija na razne načine potiče obrtništvo na svom području. Subvencioniramo kamate na poduzetničke kredite, dajemo bespovratne potpore i subvencije, financijski podupiremo organizaciju obrtničkih sajmova, provodimo edukacije i čitav niz aktivnosti koje olakšavaju svakodnevno poslovanje“, istaknuo je Kožić.

U ime Grada Sveti Ivan Zelina svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Hrvoje Košćec.


25. obljetnica bitke za Vukovar