Prijava

Vaša prijava

Krsna slava Vijeća srpske nacionalne manjine


Predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković prisustvovao je na jučerašnjoj proslavi krsne slave Vijeća srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije - Aranđelovdanu. Krsna slava sv. Arhangela Mihaila, rečeno je, najvažniji je događaj u programu rada Vijeća srpske nacionalne manjine.

Okupljanje predstavnika ove manjine bila je prigoda i za održavanje svečane sjednice Vijeća, na kojoj se govorilo o aktivnostima u proteklome vremenu i budućim planovima. Među najvažnijima je motiviranje pripadnika srpske zajednice koji žive na prostoru županije da se aktivnije uključe u rad Vijeća. Prema riječima Dragiše Pilipovića, predsjednika Vijeća, na prostoru županije živi oko 4200 Srba.

Predsjednik Skupštine Dražen Bošnjaković rekao je da je sretan što s pripadnicima srpske nacionalne manjine može podijeliti radost njihova blagdana. „Veseli me što čuvate svoje običaje, povijest i tradiciju. Mi smo ovdje da vam u tome damo potporu“, rekao je.

Uz ostale, svečanosti je prisustvovao i zastupnik srpske nacionalne manjine u Saboru RH Milorad Pupavac, koji je okupljene pozvao da promoviraju najbolje odnose tolerancije i razumijevanja, razvijaju dobre odnose s drugim nacionalnim manjinama, te afirmiraju sve ono što je potrebno srpskoj zajednici u RH.