Prijava

Vaša prijava

Energetska obnova javnih ustanova za odgoj i obrazovanje


Europski fond za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020, raspisao je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

U okviru ovog Poziva osigurano je 152 milijuna kuna radi smanjenja potrošnje energije za grijanje/hlađenje kroz integrirani pristup. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga je 80 tisuća kuna, a najviši 10 milijuna kuna.

Nadležno tijelo za provedbu otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, a projektni prijedlozi za prvi privremeni poziv mogu se podnositi od 22.11.2016. do 20.2.2017.

Prihvatljivi Prijavitelji u sklopu ovog Poziva su:

A) jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave koje su:

vlasnici zgrada koje su predmet projekta u kojima javne ustanove, osnovane od strane jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave ili Republike Hrvatske, a obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, ili osnivači javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja u zgradama koje su predmet projekta, pri čemu su zgrade koje su predmet projekta u vlasništvu te javne ustanove ili jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave ili Republike Hrvatske;

B) javne ustanove koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja ako su osnovane od strane jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave ili Republike Hrvatske, i da su zgrade u kojima obavljaju navedenu djelatnost u njihovom vlasništvu ili u vlasništvu jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave ili Republike Hrvatske.

Više informacija o Pozivu i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći ovdje.