Prijava

Vaša prijava

Otvoren poziv za osobne asistente za osobe s invaliditetom


Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. objavio je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom.

Ova  operacija omogućit će osiguranje usluge osobne asistencije svim osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u Republici Hrvatskoj, za koje Nacionalni programom do sada nisu osigurana odgovarajuća sredstva. U odnosu na prethodno razdoblje ovaj Poziv omogućit će pružanje potrebnih usluga i osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima, osiguranje tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika i vodećeg pratitelja za gluhe, gluhoslijepe i slijepe osobe.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su neprofitne organizacije i organizacije civilnog društva.

Tijelo nadležno za provedbu otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a projektni prijedlozi mogu se podnositi od 22.11.2016. do 31.12.2020.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poziva potencijalne prijavitelji da kontinuirano prate web-stranice na kojima je objavljen Poziv, jer će naknadno biti objavljene dodatne informacije i Upute za popunjavanje prijavnog obrasca A prilagođene za ovaj specifični Poziv.

Više informacija o Pozivu i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći ovdje.