Prijava

Vaša prijava

„Hodanjem do zdravlja“ kroz jaskanski Perivoj


U Perivoju dvorca , Erdödy u Jastrebarskom održane su javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ kao sastavni dio aktivnosti nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ te akcije „Volonteri u parku“. Akcijom „Hodanjem do zdravlja“ osvješćuju se građani o pozitivnim aspektima zdravog načina života, naročito o važnosti tjelesne aktivnosti, dok je cilj akcije „Volonteri u parku“ provesti što je moguće više sportskih aktivnosti za djecu predškolske i rane školske dobi kako bi ih se od malena učilo o važnosti kretanja i zdrave prehrane.

U ime Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije koji je uz Grad Jastrebarsko bio domaćin akcija, prisutnima se obratio Tvrtko Pervan, rukovoditelj Službe za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, koji je istaknuo kako je akcija „Hodanjem do zdravlja“ početak implementacije Nacionalnog programa u Zagrebačku županiju, naglasivši važnost tjelesne aktivnosti ne samo za tjelesno nego i za mentalno zdravlje pojedinca i populacije.

Predstavnik Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ustanove koja je inicijator i koordinator programa na državnom nivou, dr.sc. Slaven Krtalić naglasio je važnost preventivnih aktivnosti u očuvanju zdravlja, okupljenima približio brojne aktivnosti programa „Živjeti zdravo“ koje su u tijeku ili su se već provele te poručio prisutnima: „Nadam se da će i drugi gradovi u Županiji slijediti primjer Jastrebarskog, grada koji se već ističe po brojnim preventivnim akcijama i aktivnostima“.

„Grad Jastrebarsko uvijek podržava akcije kojima je cilj unaprijediti kvalitetu života naših građana. Ova akcija „Hodanjem do zdravlja“ je zapravo nastavak svih aktivnosti koje se provode u perivoju dvorca Erdödy i aktivnosti u Gradu koje su usmjerene na tjelesnu aktivnost, od škole trčanja, sportske škole „Mali vitez“ do svih aktivnosti udruga koje se bave rekreacijom i tjelesnom aktivnošću“, obraćajući se prisutnima, rekao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat.

Ispred Zagrebačke županije skup je pozdravila viša stručna suradnica Tihana Zemljak naglasivši da Županija već stoji iza brojnih javnozdravstvenih projekata te podržava provođenje ovog programa na području svih gradova Zagrebačke županije.