Prijava

Vaša prijava

I Zagrebačka županija u projektu „Otvoreni proračun“


Uz Istarsku, Međimursku, Šibensko-kninsku i Primorsko-goransku županiju u aplikaciji „Otvoreni proračun“ od sada su dostupni i proračunski podaci Zagrebačke te Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske i Krapinsko-zagorske županije.

Aplikacijom se želi na jednostavan i ujednačen način prikazati proračune općina, gradova i županija u Republici Hrvatskoj kako bi oni postali transparentniji i bliži građanima, ali i kako bi se potaknula kompetitivnost i produktivnost javne uprave. Projekt „Otvoreni proračun“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija u suradnji s tvrtkom Coin d.o.o. iz Pule koja, a podaci u aplikaciji CROračun službeni su podaci Ministarstva financija koje svake godine objavljuje izvješća o ostvarenju proračuna JLP(R)S za proteklu godinu.

„Uključivanje Zagrebačke županije u ovaj projekt jedan je u nizu koraka kojim želimo građanima na što jednostavniji i transparentniji način omogućiti uvidu u financijsko poslovanje županije. I do sada su svi naši dokumenti bili dostupni na službenim Internet stranicama, radi čega smo dobili priznanje Instituta za javne financije za transparentnost županijskog proračuna, međutim ova aplikacija nudi niz naprednih mogućnosti kako za opću, tako i za stručnu javnost“, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i dodao kako županije na ovaj način ponovno potvrđuju svoju lidersku poziciju kada je riječ o inovativnosti, transparentnosti i prepoznavanju potreba građana.

Više o projektu „Otvoreni proračun“ možete pročitati ovdje, a proračunske podatke za Zagrebačku županiju pogledajte ovdje.


Na predstavljanju novog Žira