Prijava

Vaša prijava

U Pušći održan Poljoprivredno-božićni sajam


U Pušći je protekloga vikenda održan 13. Poljoprivredno-božićni sajam.

„Sajmovi su od velike važnosti za promociju kvalitetne, ekološke, prije svega domaće proizvodnje. Selo i poljoprivredna gospodarstva su važan izvor za očuvanje života, hrvatske tradicije, kulture i svjetonazora“, u ime organizatora sajma, Općine Pušća, za njegova otvorenja rekla je općinska načelnica Anđela Cirkveni. Dodala je da se ovakvim sajmovima promoviraju zdravi, hrvatski prehrambeni proizvodi.

„Namjerno ističem hrvatski i zdravi, zbog zastrašujućih vijesti o količini uvezene hrane - od pokvarenog mesa, salmonele u jajima i peradi te ostalih proizvoda upitne kvalitete na policama velikih prodajnih lanaca. To je poruka svima da kupuju domaće, zdravo, ekološki uzgojeno. Kupnjom omogućujemo da mali opstanu i povećaju proizvodnju. To je i osnova za ostanak mladih na seoskim gospodarstvima“, rekla je Cirkveni.

U ime Zagrebačke županije, pokrovitelja, sajam je otvorio župan Stjepan Kožić.

„Sajam je prigoda da se pokaže ono što se radi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te da se od toga nešto i proda. Županija poljoprivrednicima pomaže na razne načine, prije svega subvencijama, organizacijom sajmova, ali i, ono što je sada najbitnije, osiguranjem sredstava za pripremu projekata za fondove EU“, rekao je župan.