Prijava

Vaša prijava

Prisegnuli suci porotnici za mladež


„Prisežem svojom čašću da ću se u obnašanju dužnosti suca porotnika pridržavati Ustava i zakona Republike Hrvatske i da ću dužnost porotnika obnašati savjesno i nepristrano“, riječi su prisege kojom je 11 sudaca porotnika prisegnulo za dužnost suca porotnika za mladež Županijskog suda u Velikoj Gorici, pred potpredsjednicom Županijske skupštine Zagrebačke županije Mirelom Katalenac.

Tom prigodnom okupljenim sucima porotnicima obratio se predsjednik Županijskog suda u Velikoj Gorici Vitomir Boić koji je čestitao novoizabranim sucima porotnicima i pozvao ih da profesionalno, moralno i časno obavljaju taj izuzetno ozbiljan posao i time pridonesu boljem funkcioniranju pravnog sustava.

„Ovo je ozbiljna i moralna obveza. Čestitam vam u ime Zagrebačke županije i želim vam mnogo uspjeha u ovoj nadasve odgovornoj dužnosti“, u svom govoru istaknula je Katalenac.

U ime izabranih sudaca porotnika okupljenima se obratio Petar Sindičić. „Obećavam da ćemo dužnost porotnika za mladež obavljati u skladu s propisima Republike Hrvatske i da ćemo pomoći rješavati predmete gdje se kao stranke pojavljuju mlade osobe“, rekao je Sindičić.

Suce porotnike županijskih sudova po Zakonu o sudovima imenuje Županijska skupština po pribavljenim prijedlozima općinskih i gradskih vijeća, sindikata, udruga poslodavaca i gospodarske komore na vrijeme od četiri godine.