Prijava

Vaša prijava

Predblagdansko darivanje štićenika Dječjeg doma Laduč


U prigodi predstojećih božićnih blagdana, prigodnim poklon paketima Zagrebačka županija je darivala štićenike Dječjeg doma Laduč.

Dom trenutno skrbi o 31 djetetu, najmlađem je šest, a najstarijem 14 godina. Poklone im je uručio zamjenik župana Rudolf Vujević.

„Vrijeme je darivanja, a nama je iznimno važno da su djeca sretna i zadovoljna. Ne trošimo na domjenke, nego darujemo najmlađe“, rekao je Vujević.

Dječji dom Laduč podružnica je Dječjeg doma Zagreb i pruža socijalne usluge mališanima bez roditelja, odnosno bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i djeci čiji je razvoj bio ugrožen u vlastitim obiteljima.

„Djeca su sretna, vole kad im netko dođe. Djeca koja su u poludnevnom boravku uglavnom su iz našega okruženja, dođu ovdje nakon nastave, provedu određeni dio vremena i vraćaju se u svoje obitelji, a za one koja su na smještaju stvaramo uvjete da se trajno vrate kući ili im tražimo udomiteljsku obitelj“, zahvalivši Županiji na predblagdanskom darivanju, ispričala je predstojnica Dječjeg doma Laduč Liliana Kalčić Galeković.