Prijava

Vaša prijava

Župan Kožić odlikovan najvišim vatrogasnim priznanjem


Predstavnici Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije uručili su županu Stjepanu Kožiću najviše počasno zvanje „počasni viši vatrogasni časnik“ za njegov dosadašnji doprinos razvoju vatrogastva na području Zagrebačke županije..

„Ovo zvanje župan Kožić zaslužio je svojim kontinuiranim radom i brigom za vatrogastvo na području županije u proteklih dvanaest godina“, rekao je Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, dodavši da vatrogastvo danas ne bi bilo u problemima kada bi sve županije bile toliko angažirane i toliko pomagale koliko pomaže Zagrebačka županija.

Župan Kožić, inače počasni član DVD-a Selnica Psarjevačka, ovom prigodom je istaknuo da su vatrogasci oduvijek bila na čast i ponos svima nama. „Vatrogasci su ta najorganiziranija dobrovoljna baza koja je spremna pomoći i biti na usluzi svima koji se nađu u nevolji“, rekao je Kožić. Također, župan je ponudio Vatrogasnoj zajednici i svu dodatnu pomoć Županije oko formuliranja svojevrsnog kodeksa ponašanja koji bi dodatno uredio pravila ponašanja i odgovornosti vatrogasaca prilikom pomaganja unesrećenima.

„Sudjelujemo u intervencijama koje i nisu nužno vatrogasne, puno ulažemo u edukacije naših članova, a suradnjom s Vatrogasnim operativnim centrom napravili smo veliki iskorak u organizaciji, no potrebna nam je objedinjena zakonska regulativa“, upozorio je Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Prijemu je nazočio i zamjenik župana Rudolf Vujević, ujedno i zapovjednik Stožera civilne zaštite.

 


Županijska izložba malih životinja

Sretan Uskrs !