Prijava

Vaša prijava

Mate Rimac, osnivač tvrtke „Rimac automobili“ iz Svete Nedelje, uvršten na Forbesovu listu


Mate Rimac, osnivač tvrtke „Rimac automobili“ iz Svete Nedelje, uvršten je na ovogodišnju listu 300 uspješnih i inovativnih mladih poduzetnika iz Europe po izboru poslovnog časopisa Forbes.

Forbesova lista „30 under 30“ („30 ispod 30“) podijeljena je u 10 kategorija: umjetnost, zabavu, financije, industriju, medije, politiku, maloprodaju i e-trgovinu, znanost i zdravstvo, socijalne poduzetnike i tehnologiju, a u svakoj se kategoriji, putem on-line nominacija i potom konačne odluke uredništva, biralo 30 zvijezda mlađih od 30 godina. Na kultnoj listi, koju ovaj ugledani časopis objavljuje svake godine, Mate Rimac, većinski vlasnik tvrtke „Rimac automobili“, našao se u društvu 30 mladih i uspješnih inovatora u kategoriji industrije.

Stručni žiri časopisa Forbes Rimčevo uvrštavanje na listu potkrijepio je riječima: „Rimčev cilj je stvaranje kompanije koja je više cool od Tesle i izgradnja električnih automobila koji nisu samo dobri za okoliš, već su brzi i uzbudljivi. Rimac želi izgraditi autokompaniju u Hrvatskoj, koja nikada nije imala auto-industriju i ima tek par tech firmi“.

Tvrtka „Rimac automobili“ smještena je na prostoru Svete Nedelje te trenutno ima oko sto zaposlenih, s tendencijom novog zapošljavanja. Njihov prvi električni sportski automobil - Concept One predstavljen je 2011. godine, a kompletna proizvodnja odvija se u Svetoj Nedelji. Osim po proizvodnji inovativnih električnih automobila, tvrtka je poznata na svjetskoj razini i po proizvodnji električnih bicikala, a razvijaju i projekt električnog plovila te električnih invalidskih automobila.

Inače, tvrtki „Rimac automobili“ dodijeljena je 2015. godine Nagrada za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu. Iste te godine tvrtku je osobno posjetio i župan Kožić, kao i mnoge domaće i strane delegacije zainteresirane za ulaganje u ovom sektoru.

Iskrene čestitke Mati Rimcu i cijelom timu tvrtke „Rimac automobili“ na ovom velikom uspjehu!