Prijava

Vaša prijava

Nastavlja se postupak donošenja strateške procjene utjecaja na okoliš ŽRS


Djelatnici Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije održat će u četvrtak, 21. siječnja 2017. godine u prostorijama Zagrebačke županije (Ulica grada Vukovara 72/V, dvorana 19) s početkom u 9:00 sati javne konzultacije u svrhu donošenja strateške procjene utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Zagrebačke županije (ŽRS) do 2020. godine.

Poziv na konzultacije upućen je svim relevantnim institucijama i akterima čije je mišljenje o sadržaju strateške studije utjecaja na okoliš važno za utvrđivanje konačnog sadržaja strateške studije utjecaja na okoliš za ŽRS do 2020. godine. Točan popis relevantnih institucija i aktera možete provjeriti ovdje.

Županijska razvojna strategija temeljni je strateški planski dokument jedinice područne (regionalne) samouprave, kojim se određuju ciljevi i prioriteti razvoja u svrhu jačanja razvojnih potencijala, s posebnim naglaskom na ulogu velikih gradova i gradova sjedišta županija u poticanju razvoja te na razvoj slabije razvijenih područja.

Ciljevi i programska polazišta Županijske razvojne strategije su povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva, poboljšanje infrastrukture i kvalitete života održivim korištenjem prirodnih resursa i kulturnih dobara te razvijanje ljudskih resursa i unaprjeđenje upravljanja razvojem. Oni će se temeljiti i ostvarivati, između ostalog, razvojem poticajnog poduzetničkog okruženja, razvojem gospodarstva ruralnih područja i konkurentne poljoprivrede, upotrebom obnovljivih izvora energije te provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Zagrebačke županije za razdoblje 2014.-2020.

Inače, ovim javnim konzultacijama prethodile su konzultacije za svu zainteresiranu javnost koje je Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije održao u listopadu 2016. godine.