Prijava

Vaša prijava

Otvorena izložba Fotokluba Klik „Razglednica Hrvatske“


Svetonedeljski Fotoklub Klik postavio je izložbu fotografija „Razglednica Hrvatske“ u prostorijama Autobusnog kolodvora Samobor koja prikazuje ljepote Hrvatske. Izložene su 33 fotografije koje je žirirao Dario Žagar.

Na natječaj su pristigle brojne fotografije, a selekcija se provodila kroz četiri kategorije: popis zadane teme (koliko je motiv fotografije u službi zadane teme), tehnička kvaliteta fotografije (eksponiranost, oštrina i drugi elementi), likovne vrijednosti (kreativna strana fotografije) te atmosfera i ugođaj, emocije i doživljaj, pripovjedna vrijednost fotografije.

U ime Zagrebačke županije izložbu je razgledao Vjeran Štublin, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu. „Fascinira me što se u Svetoj Nedelji koja je relativno mali grad, ovoliko ljudi bavi fotografijom. Želio bih da se ova izložba postavi i u ostalim gradovima županije, a i u manjim sredinama. Kada bi se od ovih fotografija napravio kolaž to bi bila najljepša razglednica Hrvatske“, istaknuo je Štublin.

Otvorenju izložbe nazočili su gradonačelnik grada Svete Nedelje Drago Prahir, ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović te direktor Komunalac d.o.o Samobor Ivica Karoglan koji je ujedno i otvorio izložbu.


Buket mimoza za prevenciju raka vrata maternice