Prijava

Vaša prijava

Što mislite o Strategiji kulturnog razvoja Zagrebačke županije #kultura697


Objavom nacrta Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije #kultura697 Zagrebačka županija započela je savjetovanje s zainteresiranom javnošću koje je otvoreno do 9. veljače 2017. godine.

Cilj Strategije je unaprijediti kulturni život u svih 697 naselja Županije, potaknuti kreativno poduzetništvo, umjetničko i kulturno stvaralaštvo, očuvati i revitalizirati kulturnu baštinu te stvarati uvjete za daljnji razvoj kulturnog turizma.

Strategija donosi niz mjera kojima bi se stvorili preduvjeti i ostvarili ciljevi za razvoj kulture u narednom desetogodišnjem razdoblju. Slijedeći europske trendove i strategiju Europa 2020, ekonomija i društvo trebaju težiti iskorištavanju prednosti digitalizacije. Tako je namjera Strategije, između ostalog, stvaranje internetske Platforme kultura#697 koja će biti virtualno mjesto susreta stvarne zajednice kulture Zagrebačke županije.

Izrađena je u suradnji s Veleučilištem Baltazar Zaprešić, a u sklopu njene izrade pokrenut je projekt #kultura697 u kojem su stanovnici svih 697 naselja Zagrebačke županije putem anketnog upitnika mogli izraziti svoje prijedloge, želje i potrebe u sferi kulture. Rezultati anketnog upitnika objavljeni su u studenom 2016. godine i sastavni su dio Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije.

Iz Zagrebačke županije pozivaju svu zainteresiranu javnost da svoje komentare, mišljenja i prijedloge  na nacrt Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije #kultura697 dostave putem obrasca  koordinatoru za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću na e-mail: i.bosnjak@zagrebacka-zupanija.hr do 9. veljače 2017. godine.

Više o tome pogledajte ovdje.

 

 

 

 


Provala u benzinsku postaju

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike