Prijava

Vaša prijava

Ksenija Perica nova je predsjednica GSV-a u Zagrebačkoj županiji


Ksenija Perica, ispred Hrvatske udruge poslodavaca, izabrana je na mandat od godine dana za predsjednicu Gospodarsko socijalnog vijeća u Zagrebačkoj županiji. Za dopredsjednike su izabrani zamjenik župana Rudolf Vujević, ispred Zagrebačke županije, i Maja Karlo iz Sindikata hrvatskih učitelja, ispred sindikalnih središnjica.

Sjednica GSV-a održana je u Zaprešiću, a uz prihvaćanje izvješća o prošlogodišnjem radu i donošenje programa rada za 2017., njome je ujedno obilježen i Dan socijalnog partnerstva – 21. siječnja. O socijalnom dijalogu govorio je dosadašnji predsjednik GSV-a Tomislav Kiš, rekavši da je socijalno partnerstvo jedna od tekovina civilizacije.

„Socijalno partnerstvo je tekovina kulturnog i uljuđenog ponašanja među ljudima koji nemaju jednaki način razmišljanja, dapače imaju i sukobljene interese. Nema socijalnnog dijaloga bez razgovora“, naglasio je Kiš.

Novoizabrana predsjednica GSV-a je rekla da članovi GSV-a „ukazuju, kritiziraju i sugeriraju“.

„Ukazujemo na problematiku i dajemo inicijative. Nastojimo biti informirani o zapošljavanju na području županije, o razvoju gospodarstva, poljoprivrede, o rješavanju socijalnih problema kako bi kvalitetno mogli djelovati“, rekla je Perica.

Zamjenik župana Rudolf Vujević naglasio je da Županija „prakticira otvorenu upravu“.

„Sve što radimo transparentno i jasno prezentiramo GSV-u, od akata i rada upravnih tijela do proračuna. Želimo da GSV zna što se u Županiji radi i kako trošimo proračunski novac. Po tome drugima možemo biti primjer“, rekao je Vujević.

Za članove GSV-a upriličena je i prezentacija „Fiskalni utjecaj Zakona o lokalnim porezima na prihode jedinica lokalne samouprave u 2017. godini“. Detaljnu analizu onoga što gradovima, općinama i Županiji donosi porezna reforma, u primjeni od 1. siječnja ove godine, dao je pročelnik za financije Zagrebačke županije Ivica Bošnjak.


Eduard Husinec pristupio Gorici