Prijava

Vaša prijava

Otvoren poziv za grupiranje i organizaciju proizvođača u poljoprivrednom i šumarskom sektoru


Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj raspisao je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za provedbu podmjere 9.1. „Uspostava grupa i organizacija proizvođača u poljoprivrednom i šumarskom sektoru“, provedba tipa operacije 9.1.1. „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“.

Na Poziv se mogu javiti proizvođačke organizacije iz bilo kojeg sektora poljoprivredne proizvodnje u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća, koje su priznate od 1. siječnja 2014. godine nadalje.

Ukupna sredstva javne potpore iznose 18.750.000,00 kuna, a proizvođačkoj organizaciji po odobrenju projekta može se isplatiti potpora u ukupnom iznosu do 500.000 eura, odnosno najviše 100.000 eura za poslovnu godinu u kunskoj protuvrijednosti.

Aktivnosti koje će se moći financirati iz predviđenih sredstava odnose se na poznavanje i prikupljanje podataka o proizvodnji članova proizvođačke organizacije, sakupljanje, sortiranje, skladištenje i pakiranje proizvodnje članova proizvođačke organizacije te aktivnosti komercijalnog i računovodstvenog upravljanja i/ili centraliziranog knjigovodstvenog i sustavnog fakturiranja.

Tijela nadležna za provedbu su Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a zahtjevi za potporu mogu se podnositi od 24. siječnja 2017. do 24. ožujka 2017.

Više informacija o objavljenom Pozivu i Pravilniku o provedbi mjere možete pronaći ovdje.