Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Odbora za prosvjetu, kulturu i šport


Odbor za prosvjetu, kulturu i šport Županijske skupštine Zagrebačke županije održao je sjednicu na kojoj je pozitivno ocijenio sve radnje koje su prethodile izradi Nacrta Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije #kultura697.

Izrađena je u suradnji s Veleučilištem Baltazar Zaprešić, predvođena stručnim timom dr. sc. Jadrana Antolovića. U sklopu njene izrade pokrenut je projekt #kultura697 u kojem su stanovnici svih 697 naselja Zagrebačke županije putem anketnog upitnika mogli izraziti svoje prijedloge, želje i potrebe u sferi kulture.

Strategijom se nastoji unaprijediti kulturni život u svih 697 naselja Županije, potaknuti kreativno poduzetništvo, umjetničko i kulturno stvaralaštvo, očuvati i revitalizirati kulturnu baštinu te stvarati uvjete za daljnji razvoj kulturnog turizma. Strategija donosi niz mjera kojima bi se stvorili preduvjeti i ostvarili ciljevi za razvoj kulture u narednom desetogodišnjem razdoblju.

Predsjednica Odbora za prosvjetu, kulturu i šport Ivana Posavec Krivec uputila je posebnu pohvalu stručnom timu koji je radio na izradi Nacrta Strategije. Također, Odbor je dao preporuku gradovima i općinama da se uključe u internetsko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Svoje prijedloge, mišljenja i kritike mogu dostaviti putem obrasca koordinatoru za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću na e-mail: i.bosnjak@zagrebacka-zupanija.hr do 9. veljače 2017. godine.

Nacrt Strategije zajedno s pripadajućim obrascem objavljen je na internetskim stranicama Zagrebačke županije, a možete ga vidjeti ovdje