Prijava

Vaša prijava

Otvoren Poziv za iskaz interesa za Program održivog razvoja lokalne zajednice


Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2017. godini po Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

Poziv je usmjeren na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave razvrstane u I. i II. skupinu i jedinice područne (regionalne) samouprave razvrstane u I. skupinu u skladu s Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (NN, br. 158/13). U II. skupinu stupnja razvijenosti ulaze slijedeće općine s područja Zagrebačke županije: Dubrava, Farkaševac, Gradec, Orle, Pokupsko, Preseka, Rakovec i Žumberak.

Prihvatljivi projekti su projekti koji čine jednu ili više prihvatljivih aktivnosti, na jednom ili više prihvatljivih objekata, projekti koji su dio neke investicije koja se provodi kao jedna tehnička i tehnološka cjelina. Svaki prijavljeni projekt mora imati važeći akt nadležnog tijela kojim se dopušta izvođenje planiranih aktivnosti na projektu (građevinska dozvola ili odgovarajuća potvrda javnopravnog tijela) i trebaju se provoditi u 2017. godini.

Ukupan iznos sredstava predviđen za provođenje Programa je 72.700.000,00 kuna, od čega je za JLS sa statusom potpomognutog područja, a koje su smještene na području Zagrebačke županije predviđeno ukupno 1.520.920,50 kuna.

Najviši ukupno odobreni iznos sredstava po podnositelju iznosi 1.000.000,00 kuna, a najniži ne može biti manji od 100.000,00 kuna.

Jedan podnositelj može podnijeti najviše dva zahtjeva, za koje je dužan osigurati odgovarajući udjel u sufinanciranju. Za odobrene projekte jedinica lokalne samouprave iz II. skupine, u koju ulaze i ranije navedene općine, Ministarstvo osigurava 85% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a sredstva za sufinanciranje preostalog iznosa od 15% osiguravaju prihvatljivi nositelji projekta.

Rok za podnošenje zahtjeva je 10. veljače 2017. godine, a više informacija o objavljenom Pozivu  i dokumentaciji možete pronaći ovdje.