Prijava

Vaša prijava

Održana 19. sjednica Odbora za hrvatske branitelje


Članovi Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održali su svoju 19. sjednicu na kojoj su raspravljali o prezentiranom idejnom rješenju za podizanje spomenika „Svima poginulima za Hrvatsku“ u općini  Pokupsko. Također, na sjednici je bilo govora i o Javnom natječaju za financiranje programa i projekata braniteljskih udruga te o liječenju hrvatskih branitelja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Naftalan“.

Sjednici Odbora prisustvovali su načelnik općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić te Siniša Reberski, akademski slikar, grafičar i dizajner koji je predstavio idejno rješenje za izgradnju navedenog spomenika koji bi se nalazio u Parku skulptura u neposrednoj blizini zgrade Općine. Članovi Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije istaknuli su svoje primjedbe na prezentirani spomenik koje se odnose na naziv spomenika, lokaciju postavljanja spomenika te samog vizualnog rješenja spomenika. Zaključak Odbora s unesenim primjedbama uputit će se na razmatranje županu Stjepanu Kožiću.

Nadalje, članovi Odbora informirani su o natječaju koji će, za programe i projekte braniteljskih udruga, biti uskoro raspisan. Isto tako, upoznati su s informacijom da je Zagrebačka županija kao i prethodnih godina osigurala sredstva za liječenje branitelja u Naftalanu i to u iznosu od 300.000,00 kuna za 90 branitelja. Do sada je kroz program prošlo više od 250 branitelja, a uz branitelje pravo na besplatno liječenje imaju vatrogasci te pacijenti oboljeli od psorijaze s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji možete vidjeti ovdje i na web stranici Naftalana www.naftalan.hr