Prijava

Vaša prijava

Međunarodno taekwondo natjecanje TK Rugvica


Sportaši iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Njemačke, Mađarske, Bugarske i Slovačke, njih više od 500, sudjelovalo je na jubilarnom 15. taekwondo natjecanju „M-2“, u organizaciji Taekwondo kluba Rugvica održanom u Vrbovcu.

Natjecanje je održano u godini u kojoj rugvički Taekwondo klub slavi 20. godišnjicu osnutka, a njegov glavni trener i utemeljitelj Anton Maras 40. obljetnicu bavljenja taekwondo sportom. „Mnogi koji su prije 20 godina bili na osnivačkoj skupštini nisu ni znali što je to taekwondo, no htjeli su da se njihova djeca bave nekim sportom. Danas klub ima preko 110 članova, od čega 76 registriranih natjecatelja. Zadnjih 12 godina na svakom državnom prvenstvu osvojimo barem jednu medalju. I sada imamo državnog prvaka u seniorskoj kategoriji, Maria Zekića“, ispričao je Darko Hrdan, predsjednik kluba.

Anton Maras kaže da je taekwondo za njega „pozitivna sportska bolest“, puna emocija, te da mu je iznimno zadovoljstvo raditi s mladim, nadarenim sportašima. „Želim da iza mene nešto ostane, da ljudi nastave mojim stopama. Mladi u Rugvici iznimno dobro prihvaćaju taekwondo, što se vidi i po našim rezultatima“, rekao je Maras.

Natjecanje je u ime pokrovitelja, Zagrebačke županije, otvorio pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić. Rekao je da se ovakvim turnirima promovira sportski život i mlade usmjerava prema zdravom životu, odmiče ih se od poroka. Domaćin turnira bila je Općina Rugvica čiji je načelnik, ujedno i saborski zastupnik Mato Čičak naglasio da je Taekwondo klub Rugvica najuspješniji sportski kolektiv ove općine.