Prijava

Vaša prijava

Župan primio Jana Flegara


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i zamjenik župana Rudolf Vujević primili su i prigodno nagradili borca Taekwondo kluba Bistra Jana Flegara, osvajača zlatne medalje na 3. Europskom taekwondo prvenstvu za mlađe kadete (10 do 11 godina) održanom u turskoj Antaliji.

„Mi smo kao županija izuzetno sretni što imamo zlatnog europskog prvaka. Uvijek se trudimo biti od pomoći svim našim sportašima. Jedan od oblika brige za mlade sportaše je i izgradnja škola, sportskih dvorana i drugih kapitalnih projekta zahvaljujući kojima stvaramo osnovne preduvjete svakom mladom čovjeku koji se želi baviti sportom“, rekao je župan Stjepan Kožić čestitavši na osvojenoj medalji.

Svoje dojmove s Europskog prvenstva s okupljenima podijelilo je i Jan Flegar. „Bilo je jako naporno. Prve dvije borbe bile su lakše, a druge tri borbe bile su puno teže jer je konkurencija bila vrlo oštra“, rekao je Jan.

Njegova trenerica iz Taekwondo kluba Bistra Martina Šarec izrazila je ponos i zadovoljstvo Janovim nastupom i sjajnim rezultatom. „Jan je moj prvi veliki trenerski uspjeh. Godinu dana smo se intenzivno pripremali za ovo prvenstvo, uz roditeljsku podršku i pomoć usudili smo se vjerovati da možemo i uspjeli smo u svom cilju. Naš odnos nije samo trener-sportaš, mi smo obitelj“, izjavila je trenerica Šarec.

Prijemu su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vjeran Štublin te Boris i Mario Makarun iz Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

„Posebnost ovog sportskog uspjeha je u tome što ju je ostvario dječak iz jedne male sredine kao što je Bistra. Drago mi je da smo prepoznali prvaka među nama, ne sumnjam u Janovu blistavu sportsku karijeru“, izjavio je Boris Makarun.

Jan se natjecao u kategoriji do 30 kilograma i pobijedio u svih 5 borbi svladavši suparnike iz Rusije, Turske i Ukrajine. Natjecanje se održalo po pravilima kakva ne vrijede u Hrvatskoj. Naime, na prvenstvu su bili dozvoljeni udarci boraca u glavu, dok su ti udarci u Hrvatskoj dozvoljeni za borce starije od 12 godina.

Inače, jedanaestogodišnji Jan Flegar član je Taekwondo kluba Bistra u kojem je počeo trenirati kao trogodišnjak. Sudjelovao je na brojnim domaćim i inozemnim natjecanjima gdje je ostvario zapažene rezultate. Tako je prošle godine na istoimenom europskom prvenstvu također održanom u Turskoj osvojio brončanu medalju.

Ovom prigodom, Zagrebačka županija nagradila je mladog sportaša sportskom opremom po izboru u vrijednosti od 5.000 kuna. 


Velikogoričke mažoretkinje