Prijava

Vaša prijava

60.000 kn za obrazovne programe Foruma za slobodu odgoja


Zagrebačka županija osigurat će 60.000 kuna za financiranje obrazovnih programa „Medijacija - osnovni seminar“ i „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje“ Foruma za slobodu odgoja.

Cilj obrazovnih programa je putem edukativnih seminara namijenjenima djelatnicima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija pružiti vještine i znanja iz područja komunikacije i nenasilnog rješavanja sukoba.

Uz potporu Zagrebačke županije Forum za slobodu odgoja započeo je projekt „Medijacija u školi -prevencija nasilja među djecom i mladima“ 2012. godine. Primjenjivost stečenih znanja i vještina bile su poticaj za nastavak suradnje i narednih godina. Osim edukacije u području medijacije djelatnici škola imali su priliku sudjelovati u seminarima „Odnosi s javnošću u obrazovanju“, „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje“ i „Uvod u projektno planiranje“.  

Inače, Forum za slobodu odgoja je nevladina neprofitna organizacija, aktivna u Hrvatskoj od 1992. godine, a djeluje s ciljem implementacije obrazovnih standarda suvremenog demokratskog društva u hrvatski obrazovni sustav.