Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Odbora za hrvatske branitelje


Članovi Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije u Vrbovcu su održali svoju 20. sjednicu na kojoj su raspravljali o obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije u 2017. godini, o opremanju Počasnog braniteljskog voda te su razmatrali zamolbu „Studia 23“ o projekciji filmova iz serijala „Pobjednici“ u javnim prostorima i školama na području Zagrebačke županije. Članovi odbora su ranije pogledali filmove i na sjednici zaključili da će svoje pismeno očitovanje proslijediti županu.

Ove godine Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije obilježit će se u jednom od gradova županije, a do sada su domaćini obilježavanja bili općina Pokupsko te gradovi Samobor, Jastrebarsko i Vrbovec. Članovi odbora za ovogodišnji grad domaćin predložili su grad Zaprešić. Nakon što za ovaj prijedlog dobiju suglasnost gradonačelnika, članovi Odbora kontaktirat će braniteljske udruge s područja grada Zaprešića kako bi uz njihovu pomoć organizirali i zajedno sa svim braniteljima Zagrebačke županije obilježili svoj Dan.

Odbor je razmotrio zamolbu Počasnog braniteljskog voda za dodatno opremanje, složio se kako je ono nužno te je zatražio da vod specificira svoje potrebe. Također, Odbor je donio zaključak da će predložiti županu ustrojavanje Počasnog braniteljskog voda kojim bi se definirale njegove dužnosti, događaji na kojima će prisustvovati te izradio model financiranja.

U drugom dijelu sjednice članovi Odbora razgovarali su o liječenju branitelja medicinskom rehabilitacijom u Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu. Prijave su otvorene početkom godine i do sada nije bilo poteškoća u realizaciji rehabilitacije. Isto tako, članovi Odbora iskoristili su priliku za dodatne informacije o natječaju za programe i projekte braniteljskih udruga za kojeg je Zagrebačka županija u ovoj godini osigurala 450.000 kuna.