Prijava

Vaša prijava

Prva godišnja skupština DVD-a Gornja Drenova


Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Drenova, jedno od najmlađih u Hrvatskoj, održalo je prvu godišnju skupštinu. Osnovano u travnju 2016. godine, društvo je obavilo reizbor vodstva kako bi se uskladilo s terminima Izbornih skupština unutar Vatrogasne zajednice Svetog Ivana Zeline.

„Tijekom nepune godine dana djelovanja, osim poslova vezanih uz vatrogastvo, društvo je svoje aktivnosti usmjerilo i na očuvanje običaja zelinskoga kraja. Upornim radom na terenu uspjeli smo privući mlade ljude koji će uz starije, iskusnije kolege, biti okosnica naše postrojbe“, rekao je ponovno izabrani predsjednik Društva Darko Bistrički. U narednom razdoblju, dodao je, naglasak će biti na školovanju vatrogasaca, za osnovno i specijalistička zvanja te kompletiranje osnovnog paketa vatrogasne opreme.

Skupštini je, uz ostale, prisustvovao i župan Stjepan Kožić, i sam stanovnik Gornje Drenove. Članovima društva poželio je što više obuke i natjecanja, a što manje gašenja požara i spašavanja ljudi uslijed elementarnih nepogoda.

„Izuzetno sam ponosan na rezultate koje postiže vatrogastvo u Županiji. Vatrogasci su izuzetno dobro organizirani i uz svoju primarnu djelatnost rade i puno drugih stvari. Sve aktivnosti u mjesnim odborima idu uz podršku ili organizaciju samih vatrogasnih društava“, rekao je župan.

Vatrogascima Gornje Drenove uspješan rad poželio je i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.