Prijava

Vaša prijava

Jačanje kapaciteta lokalnih partnerstava za zapošljavanje


Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, objavilo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za ostvarenje Specifičnog cilja 8.vii.1. „Jačanje kapaciteta lokalnih partnerstava za zapošljavanje i povećano zapošljavanje najranjivijih skupina na lokalnim tržištima rada“.

Poziv je usmjeren na razvoj lokalnih partnerstva za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanja partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji će se dodjeljivati u okviru Poziva iznosi 73.440.000,00 kuna. Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu može iznositi 400.000,00 kuna, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava 2.000.000,00 kuna, ovisno o komponenti na koju se projektni prijedlog odnosi.

Sufinanciranje projekta, po pojedinom projektu je 100% prihvatljivih troškova, tj. prijavitelji/partneri nisu potrebiti osigurati sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava.

Prihvatljivi prijavitelji su: javna visoka učilišta, jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, lokalne/regionalne javne institucije, mali i srednji poduzetnici, mikro poduzetnici, neprofitne organizacije, obrtnici, organizacije civilnog društva, potporne institucije za poduzetnike, sindikati, sveučilište, škole, tijela javne vlasti, ustanove za obrazovanje odraslih, veliki poduzetnici, visoka škola, visoka učilišta i zadruge.

Natječaj je otvoren od 10.3.2017. do 10.6.2017. godine, a više informacija o otvorenom Pozivu, potrebnoj dokumentaciji i informativnim radionicama koje organizira Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, možete vidjeti ovdje.

 

 


Obavijest o posljednjem ispraćaju Željka Smolkovića Brace