Prijava

Vaša prijava

Župan Kožić proglašen počasnim članom Pčelarske udruge „Lipa“


Župan Stjepan Kožić proglašen je počasnim članom Pčelarske udruge „Lipa“ Jastrebarsko 1990. Počasnim članom proglašen je i vijećnik u Skupštini Zagrebačke županije Mate Ivančić. Za doprinos razvoju pčelarstva, priznanja su im uručena na godišnjoj izvještajnoj skupštine udruge.

„Župan pomno prati naš rad. Već 12 godina, koliko ih organiziramo, Županija je bila pokrovitelj „Dana meda“ u Jastrebarskom, a podržala je i naš projekt sadnje lipa, nazvan „Aleja lipa“. Lani je lipe, zajedno s nama, sadio i župan Kožić. Primajući ga u počasno članstvo željeli smo mu zahvaliti za ono što je učinio za našu udrugu“, rekao je Darko Vancaš, predsjednik PU „Lipa“.

„Mislim da je ovo jedna od najaktivnijih pčelarskih udruga u županiji, koja svoje članove, kako bi povećali ukupnu količinu meda, stalno potiče na rad. Ponosan sam što su prepoznali županijska ulaganja u poljoprivredu. Kroz pomoć njihovim udrugama, pčelare ćemo i dalje podržavati. U težim vremenima da opstanu, a u onim boljim da stvaraju što više dodane vrijednost“, rekao je župan.

Na prijedlog Mate Ivančića, PU „Lipa“ Jastrebarsko 1990. je 2010. godine dobila Nagradu grada Jastrebarskoga, a 2016. godine i Povelju Zagrebačke županije. 


Upis u prvi razred za školsku godinu 2017./2018.