Prijava

Vaša prijava

Tour of Croatia u Zagrebačkoj županiji


Treću godinu za redom održava se biciklistička utrka Tour of Croatia, od 18. do 23. travnja 2017. godine. Utrka starta u Osijeku, a posljednja šesta etapa u Samoboru.

Organizatori najavljuju za ovu godinu još zahtjevniju utrku na kojoj će sudjelovati više od 20 timova, među kojima su i oni iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). Utrka prolazi kroz šest etapa na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Hrvatske.

Posljednja šesta etapa, duga 145 kilometara, održat će se na području Zagrebačke županije. Start je u nedjelju, 23. travnja u Samoboru te se utrka dalje nastavlja kroz Svetu Nedelju, Mariju Bistricu i Sveti Ivan Zelinu. Završni krugovi održat će se u Zagrebu, cilj je Trg svetog Marka, gdje će se održati i proglašenje pobjednika.

Novost ovogodišnjeg izdanja je suradnja s A.S.O.-om (Amaury Sport Organization) koji će distribuirati televizijski signal diljem svijeta, u čak 177 zemalja na šest kontinenata.

Tour of Croatia iznimno je važan sportski događaj koji će pridonijeti promociji turizma, prirodnih ljepota, kulturne baštine te promociji gradova i županija kroz koje prolazi. Također, utrka je važan dio turističke ponude te jedan od razloga za poticanje razvoja cikloturističke ponude i dolazak cikloturista.

Ova utrka zasigurno će pridonijeti dodatnoj popularizaciji i promociji cikloturizma u Zagrebačkoj županiji. Naime, na području Županije postoji razgranata mreža biciklističkih staza koje privlače domaće rekreativne bicikliste svih dobnih skupina, a i one iz susjednih zemalja.