Prijava

Vaša prijava

Otvoreno novouređeno igralište u Kablu


Župan Stjepan Kožić otvorio je u naselju Kabal, u općini Farkaševac, novouređeno, asfaltirano igralište.

„Posebno skrbimo o malim sredinama, a činit ćemo to i dalje kako bi zadržali mlade u ruralnom prostoru“, rekao je tom prigodom župan, dodavši da vjeruje da će igralište biti okupljalište mladih i da će ih ono 'odvojiti' od kompjutora i sjedenja za stolom. U uređenje igrališta, na kojemu će se za sudjelovanje na natjecanjima pripremati i lokalno vatrogasno društvo, Županija je uložila oko 120.000 kuna.

Župan je podsjetio da Županija u općini Farkaševac, posredstvom Županijske uprave za ceste, ulaže i u modernizaciju, odnosno preasfaltiranje prometnica. Lani je, kreditnim sredstvima ŽUC-a, novi asfalt dobilo oko 6,5 kilometara cesta, ovih dana predstoji preasfaltiranje još oko 3,5 kilometara.

„Otkako sam župan zalažem se za poboljšanje standarda života u manjim sredinama. A standard u ovoj općini poboljšat će i skori početak gradnje Regionalnoga vodoopskrbnog sustava 'Zagreb-istok'. Vjerujem da će kroz tri godine svi žitelji istočnoga dijela županija imati priključak na javnu vodoopskrbnu mrežu“, rekao je župan. Naselje Kabal, rekao je općinski načelnik Dražen Draganić, bilježi najviše novorođene djece u općini Farkaševac.

„Stoga ovo igralište za nas ima veliki značaj. Bit će to prostor gdje će se djeca moći okupljati i družiti se. Zahvala Županiji, posebno županu Kožiću, što nas prate u svakom našem projektu“, rekao je načelnik Draganić, dodavši da su pred završetkom još tri, za stanovništvo općine, važna projekta - adaptacija društvenih domova u Praščevcu i Zvoniku te objekta na sportskom igralištu u Žabnici.

Otvorenje novouređenog igrališta u Kablu, potom cjelodnevni program, organizirani su u prigodi obilježavanja 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada.