Prijava

Vaša prijava

Izdana građevinska dozvola za obnovu Anin-perivoja u Samoboru


Projektu obnove i održavanja krajobrazne, rekreativne i ekološke revitalizacije Anin-perivoja u Samoboru, najpoznatijeg dijela zaštićenog područja Park šume „Tepec – Palačnik – Stražnik“, izdana je građevinska dozvola.

Projektnu dokumentaciju za ovaj projekt kojim se želi očuvati prirodna baština, educirati posjetitelje i potaknuti turistički razvoj Samobora i okolice izradila je Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije. Ovim projektom ne želi se nepotrebno intervenirati u prostor već se želi održati prijašnji i postojeći karakter prostora te njegovu krajobraznu, društvenu i kulturnu ulogu. Od novih sadržaja ističe se dječje igralište, prirodni amfiteatar namijenjen školi u prirodi, vježbalište, dvije česme te nova staza od Tancplaca do vidikovca.

Zahvaljujući pravovremeno izrađenoj projektnoj dokumentaciji te građevinskoj dozvoli izdanoj u 2 radna dana, projekt će se moći prijaviti na javni poziv Europskog fonda za regionalni razvoj „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“ koji je u tijeku.