Prijava

Vaša prijava

Županijsko natjecanje u atletici


Na stadionu Hrvatskoga akademskoga atletskog kluba „Mladost“ u Zagrebu održano je danas natjecanje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije.

Sudjelovalo je 530 učenika podijeljenih u tri kategorije - petih i šestih te sedmih i osmih razreda osmogodišnje škole i kategoriji srednjoškolaca. Natjecali su se u trčanju, skoku u dalj, skoku u vis, bacanju kugle i bacanju vorteksa. Natjecanje je organizirao Županijski školski športski savez, provoditelj je bila OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, a otvorio ga je župan Stjepan Kožić.  

„Atletičarom se ne postaje preko noći. Da bi se postigli rezultati treba uložiti puno truda i znoja. A trebaju i kvalitetni treneri, koji svoje slobodno vrijeme, svoje znanje ulažu u mlade“, rekao je župan, dodavši da Županija, kako bi olakšala mladima bavljenje sportom, ulaže u školske-sportske objekte, posebno gradnju sportskih dvorana.

Najbolja ekipa s današnjeg natjecanja predstavljat će Zagrebačku županiju na državnom prvenstvu školskih-sportskih klubova u atletici.